Karapaks’tan “Al Beni”ye klip

Türk rock müziğinin karakteristik figürlerinden Karapaks’ın Pasaj Müzik etiketli yeni albümü “Akustik 1992–2009”ın yeni video klibi, söz ve bestesi Kaan Altan’a ait “Al Beni” şarkısına çekildi. Kendi hikayesi olan, film tadında ve içerisinde diyalogların olduğu klip, ayrılan bir çiftin yaşamı ve ilişkilerini sorgulamalarını anlatıyor.

Ön hazırlık ve çekim aşamaları 4 ay süren video klibin yönetmenliğini Mithat İnandım ,senaryosunu ise Ali Taner Baltacı danışmanlığında BKM Mutfak ekibinden Hande Yöğen, Şirincan Çakıroğlu ve İdil Dizdar birlikte yazdılar. Sanat yönetmenliğini Yaşar Kartoğlu’nun üstlendiği, Nesrin Cevadzade, Rıza Kocaoğlu ve Ahmet Mümtaz Taylan’ın rol aldıkları klipte üç ayrı mekan kullanıldı.

Kaan Altan bestelerinin akustik versiyonlarından oluşan “Akustik 1992–2009”, aynı zamanda Karapaks’ın en samimi ve yalın halini temsil ediyor. Belli bir dönemin hit şarkıları olma özelliğini taşıyan Al Beni (1992), İki Yol (1997) ve Ne Kadar (1998) gibi şarkılar, yeni neslin yeniden keşfetmesine imkan sağlayıcı nitelikte.

Karapaks’ın dinleyicilerine aynı albümde iki önemli sürprizi de olmuştu. Bu dönemde yazılmış ancak hiç yayınlanmamış Oyuncak (2009), Beni Bir Melek Öldürdü (2007) ve Mezarıma Güller Koydum (2008) isimli şarkılar “Akustik 1992–2009” albümünde gün ışığına çıkarken, Türk rock müzik tarihinin en önemli şarkılarından biri olan İki Yol’da Şebnem Ferah da vokali ile renk kattı.

Kaan Altan ( gitar)
Sinan Tansal ( perküsyon)
Oğulcan Çınar (vokal)
Timur Kurşunoğlu ( davul)
Emre Altaç ( bas)

Karapaks’tan “Al Beni”ye klip” için bir yorum

Yorum bırakın